24.10.2007

Enkelte benekter seg ikke!

Her om dagen var jeg innom folkeregisteret for å få tak i noen papirer. Der lå selvfølgelig skattelistene fremme, og det var faktisk endel som tittet i dem. Jeg gikk litt rundt for å finne kølapp-automaten, så faller mine øyner på en dame som hadde satt seg godt tilrette med skattelistene. Jeg må si jeg ble sjokkert: nevnte dame hadde et ark i hånden, hvor hun sirlig hadde notert seg navn, inntekt og skatt på diverse mennesker som var i hennes interesse. Da jeg fikk øyet på henne, var hun i ferd med å bla opp i en ny perm. Det er tydeligvis endel mennesker som ikke har internettforbindelse hjemme og som i all offentlighet viser sine lite sjarmerende sider.

2 kommentarer:

Ashtead sa...

Hele den publiseringen av skattelister synes jeg er en tvilsom sak. Det er altfor fristende for nysgjerrigperer å holde på som denne damen og sanke materiale til å holde jungeltelegrafen rundt seg oppdatert.

Man oppgir ikke folks helsetilstand på samme vis, der er det taushetsbelagt, men folks økonomiske tilstand er synlig for allverden og bikkja deres? Tro om det er noe lignende som foregår i andre land, eller om det er et norsk fenomen?

Og så har man en finansminister som igjen sier hun skal "ta" de "rike"... mens statsbudsjettet er satt opp med overskudd på ca 300 milliarder.

PitteLiten sa...

Overskuddet på 300 milliarder er kanskje ment å gå til u-landene som u-hjelp??