25.10.2007

En gruppe 6-åringer svarte på disse spørsmålene:

Hvorfor lagde Gud mødre?

- Hun er den eneste som vet hvor plasteret er. - Mest for å vaske huset.

- For å hjelpe oss til å bli født.

Hvordan lagde Gud mødre?

- Han brukte søle, akkurat som for de fleste av oss. - Magiske evner og masse hyssing. - Gud lagde mamma slik som han lagde meg, han bare brukte større deler.

Hvilke ingredienser er mødre laget av?

- Gud lager mødre av skyer og englehår og alt snilt i verden - og litt slemt. - De måtte starte fra mannens ribben. Så brukte de mest hyssing tror jeg.

Hvorfor ga Gud deg din mor og ikke noen annens mor?

- Vi er i slekt. - Gud visste at hun liker meg mye mer enn andre folks mødre liker meg.

Hvordan var din mamma da hun var liten pike?

- Min mamma har alltid vært min mamma og ikke noe annet tull! - Jeg vet ikke for jeg var ikke der, men jeg tror hun må ha vært ganske sjefete. - De sier at hun var ganske snill.

Hva måtte mamma vite om pappa før de giftet seg?

- Hans etternavn. - Hun måtte vite om hans bakgrunn. Om han var en tyv? Eller om han ble full på øl? - Om han tjente en million! - Om han sa NEI til narkotika og JA til husarbeid?

Hvorfor giftet mamman din seg med pappan din?

- Pappa lager den beste spagettien i verden, og mamma spiser masse! - Hun ble for gammel til å gjøre noe annet med ham. - Min mormor sier at mamma ikke hadde tenkehetta på seg...

Hvem er sjefen hjemmet hos dere?

- Mamma vil ikke være sjef, men hun må for pappa gjør bare så masse rart! - Mamma. Du ser det når hun skal se om jeg har ryddet rommet mitt. Hun ser det jeg har gjemt under senga. - Jeg tror det er mamma, men bare fordi hun har mye mer å gjøre enn pappa.

Hva er forskjellen på mammaer og pappaer?

- Mamma jobber på jobb og jobber hjemme, og pappa jobber bare på jobb. - Mammaer vet hvordan de skal snakke med læreren uten å skremme dem, og det er de du må spørre om du kan få overnatte hos venner. - Mødre er nesten magiske for de får deg til å føle deg bedre helt uten medisin!

Hva gjør mamma når hun har fri?

- Mammaer har ikke fri. - Hun forteller deg at hun må betale regninger hele dagen!

Hva må til for å gjøre din mamma helt perfekt?

- På innsiden er hun allerede perfekt. På utsiden - jeg tror litt plastisk kirurgi. - Slankekur. - Du vet, håret. Kanskje farge det blått?

Hvis du skulle forandre noen på mamman din, hva skulle det være?

- Hun har bestemt seg for at jeg må ha det ryddig på rommet mitt. Det ville jeg ha forandret på. - Jeg ville gjort mamma lurere. Da ville hun visst at det var søsteren min som gjorde det, og ikke jeg. - Jeg ville gjerne at hun ikke skulle hatt de øynene i nakken.

Ingen kommentarer: