11.10.2009

Passelig taimet men dårlig tilrettelagt.

Her igår skulle det være bursdagsfeiring, og i den anledningen skulle en haug med jenter og med voksenfølge, spise så mye pizza de ville hos Egon i Byporten. Dette var blitt bestilt i god tid føre; det var bestilt plass for barneselskap, i bakke-etasjen, der det inkluderes tilgang til Playstation.

Gla og forventningsfulle møtte et dusin bursdagsgjester opp, og deretter noen andre gjester, men da de kom til stedet, kom det beskjed om at nei noe opplegg med playstation var ikke tilgjengelig her, for det var det noen andre som hadde bestilt og fått, og de satt der nå. Men istedet kunne vi sette oss opp på loftet, opp en masse trapper, og spise pizzaer der.

Derimot kunne det ikke bli noen Playstation.

Dette var jo litt kjipt, så man spurte, om bestillingen som ble gjort av oss da, hva med den? Nei, den... (stillhet). Og de andre hadde de bestilt før eller etter oss? Etter.

Javelja. Kjeden av restauranter som kaller seg Egon har tatt navnet etter hovedpersonen fra Olsenbanden, og han sa rett som det var at "alt er taimet og tilrettelagt" for det store Kuppet som skulle gi banden de ønskede millionene. Og oke, man kan godta at tidsaspektet var innenfor grenseverdiene forsåvidt som restauranten visste at vi kom, og således ganske godt taimet, men det var ikke særlig nok tilrettelagt. Som stundom skjedde i filmene ble Egon også her ståendes igjen uten inntekt; vi tok med oss alle våre pakkenelliker og tok sikte på McDonalds istedet.

Og der var det velkommen og opp i annentasje og sett igang. Etter litt plunder med å henge opp pinjatan -- en kule av avispapir med snop inni -- ble det burgere og greier for alle. Pinjatan skulle som sedvanen er slås hull på så innholdet faller ut og jentene forsøkte seg etter tur med gode resultat. Det formelig haglet med innpakkede harde drops, tyggegummistriper, kjærligheter og Dumle-biter; etterpå var det oppsamling og leiting etter alt sammen som lå utover. De andre gjestene som satt i restauranten der fulgte nysgjerrig med, og en eldre dame fra Bergen kom og lurte på hva som egentlig foregikk; hun ble forklart hva en pinjata er og konseptet med at den er fylt av snop og skal slåes hull på. Fornøyd med denne forklaring gikk hun videre.

Det ble en utmerket bursdagsfeiring. Og mange takk til McDonalds, håper de ser igjennom fingra med det voldsomme rotet som var etter at festen var over. Presanger pakket inn med isopor-biter gjør etterhvert veldig mye av seg.

Ingen kommentarer: